Skip links
Coole tips voor de Apple iPhone 13

Als je net de Apple iPhone 13 of de iPhone 13 Pro heb gekocht, is het logisch dat je alle handige functies en instellingen wilt weten om er het meeste uit te halen, daarom geven wij jou 8 coole tips voor de Apple iPhone 13!

1. SCAN TEKST VIA DE CAMERA

De iPhone 13 wordt geleverd met een handige truc waarbij je tekst rechtstreeks van de camera kunt scannen en in een document kunt plakken. Zo hoef je dus nooit meer handmatig alles overtypen.

Het enige wat je hoeft te doen, is je camera op een tekstfragment te wijzen. Je scherm toont nu een kleine tekstpictogram in de rechterbenedenhoek. Tik erop om de tekstregels te selecteren. Tik vervolgens om te kopiëren zodat je het daarna kunt plakken in de app van jouw keuze. Cool, toch?

2. MELDINGEN PLANNEN

Meldingen kunnen afleidend zijn, vooral als je veel apps op je telefoon hebt. Het goede nieuws is dat je met je iPhone 13 nu de meldingen kunt plannen om je af te leiden op een moment dat jou dat uitkomt. Met de naam ‘Gepland overzicht‘ kun je de afleidende meldingen instellen.

Om het in te schakelen, ga naar Instellingen > Meldingen > Geplande meldingen en schakel de schakelaar in. Kies vervolgens de apps waarvan je de meldingen de helft van de dag wilt negeren. Als je klaar bent, kies je de gewenste tijd.

3. PAS DE 'NIET STOREN MODUS' AAN

De ‘Niet storen modus‘ op je iPhone kun je aanpassen naar jouw wensen. Met de focusmodus kun je apps selecteren die meldingen mogen sturen of contacten selecteren die contact mogen opnemen. Tegelijkertijd kun je ook speciale focusprofielen maken voor verschillende momenten.

Als je verschillende profielen wilt maken, ga naar Instellingen > Focus.

4. SCREENSHOTS MAKEN

Eerlijk, een screenshot maken met een iPhone kan een gedoe zijn. Het moet je maar net lukken om de knoppen tegelijk ingedrukt te houden.

Op je nieuw Apple iPhone 13 kun je nu simpel dubbel of driedubbel tikken om een schermafbeelding te maken.

Om dit in te schakelen, ga je naar Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken > Scroll omlaag naar ‘Tik op achterkant> Kies ‘Dubbel of driedubbel> Tik onder ‘Systeem’ op ‘Schermafbeelding’ en klaar!

De volgende keer dat je iets spannends op Instagram ziet, krijg je met een simpele dubbele of driedubbele tik op de achterkant van je iPhone 13 een screenshot.

5. CONTROLEER EENVOUDIG FOTO'S EXIF-GEGEVENS

Niet eerder stond Apple toe om de details van foto’s te zien, zoals grootte, locatie en camera-informatie. Gelukkig is dat nu veranderd. Open gewoon een foto in je galerij en veeg omhoog om alle details te zien.

6. AFBEELDINGEN SLEPEN

Een andere handige functie is dat je inhoud tussen verschillende apps kunt slepen en neerzetten. Dit is een handeling waarbij je beide handen moet gebruiken.

Als je tekst of afbeeldingen tussen apps wilt verplaatsen, druk je lang op het onderwerp totdat het transparant wordt. Houd vervolgens de geselecteerde objecten vast, veeg met je andere vinger vanaf de onderkant omhoog om naar het startscherm te gaan en naar de app te springen waar je het bestand wilt plakken. Laat nu de afbeelding los en je afbeelding is gekopieerd.

7. MELDINGEN OP AIRPODS UITSCHAKELEN

Ben je net heerlijk naar je favoriete nummer aan het luisteren, hoor je plotseling Siri’s stem er door heen praten die je de inhoud van een bericht voorleest.

Dit kun je eenvoudig uitschakelen. Ga hiervoor naar Instellingen > Siri > Meldingen aankondigen en schakel de optie voor hoofdtelefoons uit.

8. INHOUD DELEN MET SIRI

Een link rechtstreeks met je vrienden delen zonder dat je de tekst hoeft te selecteren, te kopiëren en te verzenden? Dat kan super makkelijk met Siri.

Maak Siri wakker en zeg ‘stuur dit naar [naam contactpersoon]’.  De link / afbeelding wordt in een iMessage naar jouw contact verzonden.

Naast website links kan Siri ook afbeeldingen, nummers en podcasts van Apple Music, Apple nieuws verhalen en locaties op kaarten delen. Dat laatste is best handig als je handsfree aan het verkeer deel neemt.

Oké, nog eentje dan.

CoolMobile PRO TIP: Je kunt de Spotlight-zoekfunctie rechtstreeks vanuit het toegangsscherm gebruiken. Veeg gewoon omlaag op het vergrendelingsscherm en de zoekpagina wordt direct getoond.

 

Met deze coole tips voor de Apple iPhone 13 kun jij optimaal gebruik maken van jouw nieuwe smartphone!

Heb jij de iPhone 13 nog niet? Bestel vandaag bij CoolMobile en probeer morgen deze tips uit.

iPhone 13 series
Deel dit bericht
De waardering van www.coolmobile.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 140 reviews.