Skip links

Een Apple Watch configureren met een iPhone

Een Apple Watch configureren met een nieuwe iPhone kan heel eenvoudig in een aantal stappen. Wij laten zien hoe je dit kunt doen.

Er zijn een aantal eisen waar je iPhone en Apple Watch aan moeten voldoen:

 • Uw iPhone moet beschikken over de nieuwste versie van iOS.
 • Schakel de wifi en bluetooth van de iPhone in. Bluetooth kun je vinden onder instellingen > bluetooth.
 • Apple Watch 3 series GPS of oudere modellen kun je koppelen met een iPhone 5s of nieuwer
 • Apple Watch 3 series GPS + Cellular of nieuwere modellen kun je koppelen met een iPhone 6 of nieuwer.

Apple Watch configureren met iPhone

 1. Doe de Apple Watch om en schakel deze in door de knop aan de zijkant ingedrukt te houden. Er verschijnt een klein Apple logo.
 2. Houd je iPhone vlakbij je Apple Watch en wacht tot je de melding ‘Gebruik je iPhone om deze Apple Watch te configureren’ op je iPhone ziet. Klik op ‘Ga door’. Zorg ervoor dat de iPhone en Apple Watch dicht bij elkaar liggen tot de configuratie is voltooid. Wanneer je deze melding niet op het scherm ziet kun je ook de Apple Watch koppelen door middel van de ‘Watch’ app op de iPhone. Deze staat vaak standaard op de iPhone.
 3. Richt de iPhone op het Apple Watch scherm en wacht op het bericht dat de Apple Watch is gekoppeld. Dit kan even duren. Mocht de camera niet werken dan kun je op ‘Koppel Apple Watch handmatig’ klikken en de stappen volgen.
 4. Kies voor de optie ‘Configureer Apple Watch’ als dit je eerste Apple Watch is. Anders kies je voor de optie reservekopie. Zorg ervoor dat je de Apple Watch naar de nieuwste watchOS bijwerkt en ga akkoord met de algemene voorwaarden.
 5. Log in met een Apple ID.
 6. De Apple Watch laat zien welke instellingen met je iPhone worden gedeeld. Je kunt er ook voor kiezen andere instellingen te gebruiken.
 7. Kies een toegangscode of sla deze stap over als je de toegangscode later wilt instellen. Voor Apple Pay heeft u wel een toegangscode nodig.
 8. Installeerde Apps die compatibel zijn met Apple Watch.
 9. Wacht tot de apparaten zijn gesynchroniseerd. Afhankelijk van de hoeveelheid data kan dit een aantal minuten duren. De apparaten moeten altijd tijdens de synchronisatie dicht bij elkaar in de buurt liggen.
Deel dit bericht
De waardering van www.coolmobile.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 140 reviews.