Smartphone tips

Hoe gaat mijn smartphone accu langer mee? 8 TIPS!

smartphone accu

Hoe gaat mijn smartphone accu langer mee? 8 tips!

Een krachtige accu die lang meegaat is een belangrijke eis voor vele consumenten, als je onderweg bent wil je immers wel bereikbaar zijn en niet met een lege smartphone rondlopen. Helaas is de accu vaak het eerste onderdeel van een smartphone dat achteruit gaat. Helemaal voorkomen dat je batterij slijt zit er niet in, maar je kunt het proces wel vertragen!

Wij delen 8 coole tips die de levensduur van jouw smartphone accu verbeteren:

smartphone accu

Tip 1 Houd je accu tussen de 25% en de 75% opgeladen

Wanneer je je batterij ergens tussen bijna leeg en helemaal vol laat schommelen dan gaat hij het langste mee. Tussen de 65% en de 75% zou nog beter zijn, maar dit is dan voor de echte fanatiekelingen.

Tip 2 Laad je smartphone op wanneer je kan!

Je kunt je smartphone ieder moment van de dag even opladen, al is het maar voor een paar minuten. Regelmatig korte laadbeurten zijn namelijk beter voor je batterij dan 1 lange laadbeurt.

Tip 3 Laad hem niet nachts op 

Als je je smartphone snacht’s oplaadt dan is je batterij op een bepaald moment 100%. Als je je smartphone blijft opladen wanneer hij helemaal vol is dan overbelast je de batterij met alle gevolgen van dien.

Tip 4: Laat je smartphone met rust tijdens het opladen

Het is iets wat veel smartphonegebruikers doen, hun telefoon aangesloten laten wanneer ze hem veeleisende taken laten uitvoeren. Denk aan het streamen van video’s of het spelen van zware games. Doe dit niet, want ook dit overbelast je accu!

Tip 5: Gebruik een QI-gecertificeerde draadloze oplader

Draadloos opladen komt tegenwoordig steeds vaker voor. Gebruik je een draadloze oplader zorg dan dat hij gecertificeerd is door de bekende qi-standaard,  zo voorkom je dat je een oplader gebruikt die te veel warmte genereert en je accu beschadigd. 

Tip 6 Laad je smartphone niet tot 100% op

Wanneer je je batterij helemaal tot 100% oplaad dan komt er veel spanning op te staan en dit genereert veel warmte. Warmte en batterijen gaan niet goed samen dus dit zal op lange termijn schadelijk zijn. 

Tip 7: Gebruik een officiële oplader

De officiële oplader is altijd het beste voor jouw toestel, deze is namelijk afgestemd op de batterij die in jouw smartphone zit. Je kunt andere opladers wel gebruiken, maar deze zijn minder goed voor je batterij dan een originele lader.

Tip 8 Keep it COOL 😉

Accu’s en warmte gaan absoluut niet samen! Laat je smarpthone dus nooit voor een lange tijd in direct zonlicht, want dan raakt hij oververhit. Bij hoge temperaturen zal je batterij sneller verouderen en dit willen we juist voorkomen. 

Dit waren de belangrijkste tips van CoolMobile die ervoor zorgen dat de kwaliteit van je accu zo lang mogelijk goed blijft. Hopelijk gaat de accu van je smartphone nu langer mee dan twee jaar!