Apple

De nieuwste iPad Pro 2021

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe iPad Pro 2021?

Eindelijk komt Apple weer met een nieuwe iPad Pro! Wat kun je verwachten van dit nieuwe device? In ieder geval een future proof iPad met uitstekende kwaliteit en specs zoals 5G, een mini-led scherm en de krachtigste M1-chip! In deze blog zetten wij de belangrijkste punten voor jou op een rijtje.

1. Mini-led scherm

We beginnen meteen met een hoogtepunt van de nieuwe iPad Pro: de overstap naar een mini-led scherm. De iPad Pro loopt kwa scherm technologie al een tijdje achter op de iPhones. De iPad Pro heeft voorheen altijd een LCD-scherm gehad terwijl de iPhones al langere tijd een Oled-scherm hebben.

Het gebruik van mini-led is een flinke stap voor de iPad Pro. Deze displaytechniek biedt veel van dezelfde voordelen als Oled en gaat ervoor zorgen dat je beelden met een veel hoger contrast kunt bekijken. Daarnaast is deze techniek ook erg gunstig voor de accuduur. Volgens Apple kun je de iPad Pro 2021 een hele dag gebruiken zonder dat hij aan de lader hoeft.

2. Design iPad Pro 2021

Het design van de nieuwe iPad Pro zal nagenoeg hetzelfde blijven als die van zijn voorganger. In 2020 kreeg de iPad Pro een heel nieuw design, wat een nieuw tijdperk inluidde voor alle andere Apple producten. Zo kreeg afgelopen jaar ook de iPhone 12 een geheel nieuw design. In dit nieuwe design worden hardere vlakken en randen gebruikt. Omdat deze vernieuwing net is doorgevoerd, is het nog te vroeg voor de iPad Pro 2021 om weer te vernieuwen.

3. De krachtigste chip ooit

De iPad Pro modellen beschikken altijd over de beste hardware en ook dit jaar pakt Apple uit. De nieuwe iPad Pro zal dezelfde M1-chip als de nieuwst MacBooks en iMacs krijgen. Dit belooft een razendsnelle gebruikerservaring! De M1-chip heeft de snelste CPU-kern die ooit in een Mac heeft gezeten. Verder kun je de iPad Pro voor het eerst configureren met een opslagcapaciteit van 2TB.

4. Camerasysteem

De camera van de iPad Pro 2020 had al een flinke verbetering gemaakt met de introductie van een dubbele cameralens en een LiDAR-scanner. Dit bleek vooral een investering in de toekomst te zijn, omdat er op dit moment nog niet veel apps zijn die deze techniek gebruiken. De camera van de iPad Pro 2021 zal dus waarschijnlijk niet veel veranderen, omdat deze al erg voor ligt op de concurrentie. 

5. Thunderbolt aanlsuiting

Eerder had de iPad Pro alleen een usb-c aansluiting, maar de nieuwe versie heeft nu ook een thunderbolt aansluiting (USB 4). Dit zorgt voor een snellere data overdracht. Daarbij is er ook veel meer mogelijk voor het aansluiten van ander apparatuur zoals een monitor of harde schijf.

6. De eerste 5G iPad

Wil jij echt klaar zijn voor de toekomst? Dan zit je met deze iPad helemaal goed, want de iPad Pro 2021 is de eerste iPad die 5G ondersteunt! Het device ondersteunt zelfs de snelste vorm van 5G: mmWave. Dit jaar heb je er misschien nog niet heel veel aan, maar in 2022 wordt het op steeds meer plaatsen in Nederland mogelijk om gebruik te maken van de extreem hoge frequenties van mmWave. Internetten, video’s kijken en streamen gaan met de iPad Pro 2021 dus razendsnel!

7. Prijzen

In de prijs is er niet heel veel veranderd. De startprijs van de 11-inch iPad Pro is gelijk gebleven: €899,-. De grotere versie, de 12,9 inch, is wel iets duurder geworden. 

  • 11-inch iPad Pro (wifi) : €899,-
  • 11-inch iPad Pro (wifi + cellular) €1069,-
  • 12,9 inch iPad Pro (wifi): €1219 
  • 12,9- inch iPad Pro ( wifi + cellular: €1398,-