Apple

iPhone 12: alles wat we al weten over het nieuwste toestel van Apple!

blog iPhone 12

Wat kun je verwachten van de iPhone 12?

We moeten met zijn allen nog heel even geduld hebben maar het is bijna zover: binnen enkele weken onthult Apple haar nieuwste iPhone! Apple heeft dit jaar de iPhone SE 2020 al op de markt gebracht, dus er worden nu nog vier extra toestellen verwacht. Waarschijnlijk zijn dit de iPhone 12, iPhone 12 Pro, de iPhone 12 Pro Max en een nieuwe versie: de iPhone 12 mini. Dit laatste model is een compleet nieuwe versie van Apple en nog niet eerder gezien. 

Hieronder vind je alles wat je kunt verwachten over de nieuwste iPhone.

[ld_button style=”btn-naked” title=”1. Design” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#design”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”2. Camera” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#camera”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”3. Display” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#display”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”4. Kleuren” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#kleuren”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”5. Processor” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#processor”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”6. 5G-netwerk” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#5G”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”7. Software iOS 14″ link_type=”local_scroll” anchor_id=”#software”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”8. Release datum” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#release”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”9. Oplader” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#overig”]
[ld_button style=”btn-naked” title=”9. Prijs” link_type=”local_scroll” anchor_id=”#prijs”]

1. Het design 

smartphone-mobile-phone-iphone-computer-business-technology-telephone-design

Sinds de komst van de iPhone X zien alle Apple-iPhones er bijna hetzelfde uit. De komst van de nieuwste iPhone kan hier nog wel eens verandering in gaan brengen. Er zijn geruchten dat het design van de iPhone 12 terug gaat naar het iPhone 4-design.

Het wordt een hoekig design met een plat scherm, een metalen frame, een glazen voor-en achterkant en scherpe hoeken. De nieuwe iPhone zou met dit design een beetje lijken op de huidige iPad Pro, die ook een vlak ontwerp heeft.

Waarschijnlijk worden de toestellen opnieuw iets groter dan de voorgangers. Dit zijn de verwachte afmetingen:

  • iPhone 12 met 6,1 inch-scherm
  • iPhone 12 mini met 5,4 inch-scherm
  • iPhone 12 Pro met 6,1 inch-scherm 
  • iPhone 12 Pro Max met 6,7 inch-scherm 

2. Camerasysteem iPhone 12

De nieuwe iPhone bevat wederom een uitstekend camerasysteem, ook al worden de veranderingen minder uitbundig dan bij de iPhone 11. De derde lens bij de iPhone 11 Pro zorgde al voor een grote doorbraak in het camerasysteem van Apple. Geruchten zeggen dan ook dat Apple bij de iPhone 12 Pro dit jaar opnieuw gebruik maakt van eenzelfde cameramodule met drie lenzen.

Wel werkt Apple aan een nieuwe 3D-camera. De zogenaamde LiDAR-sensor zal worden toegevoegd voor het verbeteren van augmented reality. Je kunt hiermee bijvoorbeeld 3D-reconstructies maken van kamers, objecten en mensen. 

De camera van het normale model zal bestaan uit een groothoeklens en een ultragroothoeklens. Verbeteringen in de lenzen zorgen voor nog betere nachtfoto’s en uitgezoomde foto’s.

de794c83e19f1f15b8c2f1fcaf74-1597170.jpg!d

3. Display – OLED en ProMotion

Apple stapt in 2020 volledig over op OLED-schermen, welke kwalitatief een stuk beter zijn dan de lcd-panelen. OLED-schermen werken op een hele andere manier dan lcd-schermen. Bij een OLED-scherm heeft iedere pixel zijn eigen lichtbron en dit zorgt voor diepere zwarttinten en hogere contrastwaarden. Verder krijgen de duurste versies, de iPhone 12 Pro en 12 Pro Max, een nieuw promotion-display. Het scherm van een promotion-display ververst 120 keer per seconde en dit levert nog vloeiendere beelden op dan voorheen.

Mogelijk krijgen de nieuwe iPhones ook Touch ID onder het scherm verwerkt. Dit zou betekenen dat er een scanner onder het hele scherm zit die jouw vingerafdruk herkent. Samsung maakt al langer gebruik van deze techniek, maar voor Apple is dit nieuw. 

4. Kleuren

Na de kleurrijke mogelijkheden bij de iPhone 11 verwachten we dat ook de iPhone 12 opnieuw beschikbaar komt in meerdere kleuren. De iPhone 11 is verkrijgbaar in het zwart, wit, rood, paars, geel en groen. In hoeveel kleuren de nieuwe serie van Apple op de markt komt is nog niet bekend. De iPhone 12 Pro en 12 Pro max zullen waarschijnlijk beschikbaar komen in het zilver, goud, midnight green en space grey. 

5. Processor iPhone 12

De nieuwe toestellen van Apple zullen op de A14-processor gaan draaien en hebben direct iOS 14  beschikbaar. In de basis is deze nieuwe chip 15% krachtiger dan die van de iPhone 11 zonder dat dit extra energie kost. Daarnaast genereert de chip 30% meer output. In de singlecore benchmarks is de A14-processor dus 20% beter. De processor zou even krachtig zijn als de chipset in een MacBook Pro. 

Verder krijgt waarschijnlijk ook de Neural Engine een upgrade. Dit zorgt voor een betere smartphone fotografie, betere machine learning en ondersteuning van het nieuwe 5G-netwerk. 

6. Compatible met het 5G-netwerk

2b5838ae2647fbca02b94585ecc8-1605518.jpg!d

In Nederland is inmiddels ook het nieuwe 5G-netwerk beschikbaar en waarschijnlijk kunnen de nieuwe iPhones hier ook gebruik van maken. De ondersteuning van het 5G-netwerk is dan een van de belangrijkste vernieuwingen in de iPhone 12. 

Er zijn twee verschillende 5G-frequenties beschikbaar. Je hebt de snelste vorm van 5G met mmWave-technologie, maar deze is niet in ieder land beschikbaar. In Nederland waarschijnlijk voorlopig ook nog niet. De iets lagere frequentie is Sub-6 GHz, maar ook dit werkt supersnel. De normale iPhone 12 zal gebruik maken van deze 5G ondersteuning.

Verwacht wordt dat alleen de iPhone 12 Pro Max met de snelste versie van het 5G-netwerk verkocht gaat worden. Dit is dan gelijk de duurste en grootste iPhone 12 uit de nieuwe serie.

7. Nieuwe software-update

Alle nieuwe iPhones zullen gelijk draaien op het nieuwe besturingssysteem iOS 14. Dit nieuwe besturingssysteem brengt veel kleine en grote nieuwe functies met zich mee. Een voordeel is de extra opties voor het beginscherm.

Er komt een verzameling van al je apps op een scherm, de Appbibliotheek. Dit maakt het makkelijker om door al je Apps te genereren. Ook kun je nu widgets in het beginscherm plaatsen in drie verschillende formaten. 

Verder wordt het met iOS 14 beter om de standaard Berichten-app te gebruiken. De app liep erg achter op whatsapp, maar met het nieuwe iOS 14 wordt het aantrekkelijker gemaakt om berichten te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een subgesprek starten in een hoofdgesprek, dit gaat een stuk verder dan bij WhatsApp waarin je alleen iemand kunt citeren. En je kunt nu direct reactie geven op een specifiek bericht.

In September/Oktober komt de officiële release van iOS 14 en kan iedere geschikte iPhone gebruik maken van het nieuwe besturingssysteem.

8. Geen oplader meer

Nieuw bij de iPhone 12 is dat er geen oplader meer wordt meegeleverd. Hiermee bespaart Apple productiekosten en de verpakking kan verkleind worden. Daarbij scheelt het in de strijd tegen e-waste. Duurzaamheid krijgt namelijk steeds een belangrijkere rol bij Apple. De oplaadkabels worden daarom ook steviger gemaakt en zullen hierdoor minder snel breken. 

9. Release datum iPhone 12

Apple kondigt aan dat er 15 September een digitaal evenement plaats zal vinden. Je kunt dit live meekijken 19:00 Nederlandse tijd. Waarschijnlijk gaat dit om de onthulling van de iPhone 12-serie, maar dit is nog niet met zekerheid te zeggen.

De datum van de verkoop is nog niet bekend, maar Apple laat weten dat dit waarschijnlijk later is dan gebruikelijk. Meestal brengt Apple haar nieuwe iPhone uit in September, maar dit jaar kan het ook later worden.

Door de situatie met het coronavirus is het zeer lastig om een goede indicatie te geven. Er zijn ook geruchten dat de release pas in Oktober zal gaan plaatsvinden. Binnen enkele dagen zal dit duidelijk gaan worden. 

10. Prijs

De prijzen van de normale iPhone 12 liggen naar verwachting rond de €800 euro. Het kleinere model die dit jaar op de markt komt, de iPhone 12 mini, zal goedkoper zijn. De prijzen van de Pro-versies zullen niet veel verhogen. Volgens Apple-lekker Jon Prosser blijven de prijzen ondanks de nieuwe 5G-chip gelijk.

  • 5,1-inch versie: €700 tot €750
  • 6,1-inch versie: €800 tot €850
  • 6,1-inch versie Pro: €1159 tot €1200
  • 6,7-inch versie: €1259 tot €1300

Wij kijken uit naar de komst van de nieuwe vlaggenschepen van Apple! Zodra de iPhone 12 beschikbaar is in de webshop van CoolMobile kun je hem hier bestellen.

[ld_button style=”btn-solid” title=”Bestel iPhone 12″ shape=”round” size=”btn-sm” css=”.vc_custom_1599558772707{margin-top: 25px !important;margin-bottom: 30px !important;}”]