Samsung

Coole vergelijking: De Samsung Galaxy S21 vs S22

galaxy s21 vs s22

Coole vergelijking: De Samsung Galaxy S21 vs S22

Wil jij een Samsung Galaxy met de beste camera, snelste hardware en het mooiste scherm? Dan is een smartphone uit de Galaxy S-serie de smartphone voor jou! Om jou te helpen hebben wij een vergelijking gemaakt tussen de Galaxy S21 vs S22

De smartphones zijn van alle moderne functies voorzien en komen uiteraard beide met een 5G verbinding! Geen haperende YouTube filmpjes dus.

De Galaxy S21 VS Galaxy S22, welke moet je kopen? De toestellen lijken op elkaar en het zijn beide goede keuzes! Wij vertellen je in dit artikel wat de verschillen zijn.

Samsung S22 Plus - 256GB groen
SAMSUNG

S22

Samsung S22 Plus - 256GB wit
SAMSUNG

S22

Samsung Galaxy S21 grijs
SAMSUNG

S21

galaxy s21 paars_
SAMSUNG

S21

Scherm en Design

De Samsung S21 en de Samsung S22 hebben beide een strak design en lijken in eerste instantie identiek, maar als je goed kijkt zijn er wel degelijk verschillen.
De Galaxy S22 heeft zowel aan de voor- als de achterkant glas; Gorilla Glass Victus+. Het frame is van aluminium. Zijn voorganger de Galaxy S21 heeft een plastic achterkant en het glas aan de voorkant is Gorilla Glass Victus.

Bij beide toestellen bestaat de voorkant volledig uit scherm.
Beide hebben ze een mooi afgewerkt Infinity-O display – de camera is als een O in het scherm verwerkt.

Ook beschikken ze beide over een Dynamic AMOLED 2X scherm waardoor je  geniet van levendige, haarscherpe beelden.

De Galaxy S22 heeft een 6,1 inch scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. De exacte afmetingen van de A53 zijn 146 x 70.6 x 7.6 mm en het heeft een gewicht van 168 gram.

De Galaxy S21 heeft een 6,2 inch scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. De exacte afmetingen van de A33 zijn 151.7 x 71.2 x 7.9 mm en het gewicht is 171 gram.

Het grootste verschil zit dus vooral in de afmeting en de behuizing aan de achterkant.

Een mooie bijeenkomst van het design is dat de telefoons voorzien zijn van een IP68 certificaat voor water en stofbestendigheid. Dit houdt in dat hij 1,5 meter onder water kan gedurende 30 minuten. Hij kan dus gerust tegen een paar regendruppels!

Beide smartphones zijn goed bestand tegen krassen. De S22 is wellicht net iets sterker met de + variant van de Gorilla Glass Victus.

Accu

De batterijen van de Samsung S22 is 3700 mAh. Dat is iets minder dan de batterij van de S21, die 4000 mAh is. Maar met beide smartphones kom zelfs bij intensief gebruik de hele dag wel door.

Is je smartphone toch bijna leeg? Drink een kop koffie of haal een milkshake tijdens je pauze en laad je smartphone bij met maximaal 25W Super Fast Charging.

Oplader vergeten? Geen probleem, beide modellen hebben de mogelijkheid om draadloos op te laden. Zoek een andere Samsung Galaxy S gebruiker en laat jullie smartphones socializen.

Camerasysteem

De camerasystemen van beide toestellen zijn zeer goed. Op de achterkant vind je maar liefst drie cameralenzen. Op het eerste oog lijken de camera’s gelijk aan elkaar, maar er zit wel degelijk een groot verschil tussen.

De groothoeklens aan de achterzijde is verhoogd naar 50 MP ten opzichte van de 12 MP die de Galaxy S21 heeft. Samsung maakt hierbij gebruik van Dual Pixel Pro autofocus technologie voor een snellere automatische focus. Met deze groothoekcamera met optische zoom maak je dus mooie scherpe foto’s.

Daarnaast heeft de S22 een aantal nieuwe instellingen. Bijvoorbeeld de nightography functie. Hiermee maak je professionele foto’s met minimaal licht.

De camera’s aan de voorzijde zijn hetzelfde. Een perfecte selfie wordt gemaakt met 10 MP. Maak hierbij gebruik van de portretmodus, zodat jouw selfies van studiokwaliteit zijn.

Connectiviteit

Met beide smartphones kun je gebruik maken van het 5G netwerk.
Jouw favoriete serie stream je zonder haperingen, binnen aanzienlijke tijd zet je jouw video op TikTok en je favoriete online spelletje verlies je in ieder geval niet door een slechte verbinding.
Uiteraard moet je wel bij je provider controleren of jouw abonnement is ingesteld op 5G.

Snelheid

Epische prestaties is de nieuwe standaard. Je mag dus verwachten dat een nieuwe model nog beter presteert dan het oudere model. De Samsung Galaxy S22 heeft de snelste chip die ooit in een Galaxy S-serie is gebruikt: de 4nm Exynos 2200.

Dit wordt ondersteund door 8 GB RAM, wat betekent dat streamen, gamen en schakelen tussen apps nog nooit zo eenvoudig was.

En hoewel de Samsung Galaxy S21 is uitgerust met een oudere chipset, de Exynos 2100, zijn de prestaties ook hier gewoon snel en soepel.

Conclusie

De Samsung Galaxy S21 VS S22, wie wint er nu? De Galaxy S21 en de Galaxy S22 zijn beide premium smartphones. Wil je een van deze toestellen aanschaffen dan heb je sowieso meer mogelijkheden dan op een Galaxy A model. Je geniet van een mooi design, fantastische camera en handige functies zoals draadloos opladen. De verschillen tussen de smartphones zijn minimaal. Het grootste verschil zit hem dan toch wel in de camera en de extra nieuwe functies die geleverd worden bij de S22. Samengevat zijn dit de belangrijkste punten:

Samsung Galaxy S21:

  • 4000 mAh batterij
  • Iets groter scherm, 6,2 inch
  • Plastic achterkant

Samsung Galaxy S22:

  • 3700 mAh batterij
  • Iets kleiner scherm, 6,1 inch
  • Aluminium achterkant

Een nieuwe Samsung Galaxy smartphone koop je bij CoolMobile altijd zonder abonnement. Gratis levering binnen Nederland en België.