Samsung

De Samsung Galaxy A33 VS A53

galaxy a53 vs a33

Coole vergelijking: De Samsung Galaxy A33 vs A53

Je bent op zoek naar een betaalbare smartphone, maar wel van uitstekende kwaliteit? De modellen uit de nieuwste Samsung Galaxy A-serie 2022 zijn dan een uitstekende keuze.
In dit artikel vergelijken wij twee van de populairste toestellen in deze serie. De Galaxy A33 vs A53. Het zijn de opvolgers van de bestseller Galaxy A52 en de Galaxy A32.
De smartphones zijn van alle gemakken voorzien en komen beide met een 5G verbinding! Geen haperende YouTube filmpjes dus. Verder kun je kiezen uit vier verschillende kleuren: blauw, wit, zwart en perzik.

De Galaxy A33 VS Galaxy A53, welke moet je kopen? De toestellen lijken op elkaar en het zijn beide goede keuzes! Wij vertellen je in dit artikel wat de verschillen zijn.

Samsung A53 - 128GB blauw
SAMSUNG

A53

Samsung A53 - 128GB peach
SAMSUNG

A53

Samsung A33 - 128GB wit
SAMSUNG

A33

Samsung A33 - 128GB zwart
SAMSUNG

A33

Scherm en Design

De Samsung A53 en de Samsung A33 hebben beide een strak design. Ze zijn gemaakt van plastic en hebben hierdoor een laag gewicht. Plastic oogt misschien wat minder luxe, maar het ligt wel erg fijn in de hand. De voorkant bestaat volledig uit scherm.
De A53 heeft een Infinity-O display – de camera is als een O in het scherm verwerkt.
De A33 heeft een Infinity-U display – de camera is als een U in het scherm verwerkt.
Dit is bij beide smartphones mooi afgewerkt met Ambient Edge; de camera en behuizing lopen naadloos in elkaar over.

Ook beschikken ze beide over een FHD+ Super AMOLED scherm waardoor je  geniet van levendige, haarscherpe beelden.

De Galaxy A53 heeft een 6,5 inch scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. De exacte afmetingen van de A53 zijn 159.6 x 74.8 x 8.1 mm en het heeft een gewicht van 189 gram.

De Galaxy A33 heeft een 6,4 inch scherm met een verversingssnelheid van 90 Hz. De exacte afmetingen van de A33 zijn 159.7 x 74.0 x 8.1 mm en het gewicht is 186 gram.

Het grootste verschil zit dus vooral in de verversingssnelheid en de uitsnede van de camera.

Een mooie bijeenkomst van het design is dat de telefoons voorzien zijn van een IP67 certificaat voor water en stofbestendigheid. Dit houdt in dat hij 1,0 meter onder water kan gedurende 30 minuten. Hij kan dus gerust tegen een paar regendruppels!

En met de extra bescherming van het Gorilla Glass 5, zijn beide smartphones ook beter bestand tegen krassen.

Camerasysteem

De camerasystemen van beide toestellen zijn zeer goed en uitgebreid voor smartphones in deze prijsklasse. Op de achterkant vind je maar liefst vier cameralenzen. Op het eerste oog lijken de camera’s gelijk aan elkaar, maar er zit wel een verschil tussen.

Met de 48MP hoofdcamera van de Samsung Galaxy A33 maak je scherpe, heldere foto’s. Maar met de 64MP hoofdcamera van de Samsung Galaxy A53 leg je net iets meer details vast.
Dit verschil zie je ook in de andere camera’s. De A33 heeft een 8MP groothoek camera, een 5MP macro camera en een 2MP diepte camera. De A53 een 12MP groothoek camera, een 12MP macro camera en een 5MP diepte camera.

De gemaakte foto’s kun je automatisch perfectioneren met de AI Image Enhancer. En met de portretmodus op beide toestellen, kun je unieke gezichtskenmerken vastleggen. Vervaag de achtergrond en maak portretfoto’s zoals een professionele fotograaf zou doen. De Samsung A33 laat jou schitteren met 13MP en de Samsung A53 doet dat met maar liefst 32MP.

Beide toestellen beschikken over Samsungs OIS technologie: Optical Image Stabilization ofwel Optische Foto Stabilisatie. Je maakt soepelere video’s en legt zelfs met weinig licht de kleinste details vast. Video’s worden in UHD 4K (3840 x 2160 pixels) met 30 frames per seconde opgenomen.

Connectiviteit

Met beide smartphones kun je gebruik maken van het 5G netwerk. Uniek in deze prijsklasse!
Een online spelletje verliezen ligt niet meer aan je verbinding. Binnen aanzienlijke tijd zet je jouw video op TikTok en je favoriete serie download je ‘eventjes’ snel voor je het vliegtuig in stapt.
Uiteraard moet je wel bij je provider controleren of jouw abonnement is ingesteld op 5G.

Accu

De batterijen van de Samsung A53 en de Samsung A33 zijn beide 5000 mAh. Zelfs bij intensief gebruik kom je de hele dag wel door.

En is je smartphone toch bijna leeg? Drink een kop koffie tijdens je pauze en laad je smartphone bij met maximaal 25W Super Fast Charging.

Snelheid

Ook in de chipset zit tussen de Galaxy A53 vs A33 geen verschil. Beide modellen zijn uitgerust met een 5nm Octa-core processor. Geschikt voor veeleisende taken waarbij je moet multitasken dus.

Conclusie

De Samsung Galaxy A33 VS A53, wie wint er nu? Al met al zijn de Galaxy A33 en de Galaxy A53 beide uitstekende smartphones binnen hun prijsklasse. Wil je een van deze toestellen aanschaffen dan zit je sowieso goed. Je geniet van een mooi design, uitgebreide camera en een goede functionaliteit. De verschillen tussen de smartphones zijn minimaal. Het grootste verschil zit hem dan toch wel in de camera. Samengevat zijn dit de belangrijkste punten:

Samsung Galaxy A53:

  • 64MP camera
  • Groter scherm, 6,5 inch
  • Verversingssnelheid van 120 Hz

Samsung Galaxy A33:

  • 48MP camera
  • Groter scherm, 6,4 inch
  • Verversingssnelheid van 90 Hz