Skip links

Cool Compare: De Samsung Galaxy A41 vs. de Samsung Galaxy A51

Benieuwd naar het nieuwste model? Bekijk Samsung Galaxy A52 5G:

NIEUW Galaxy A52 5G

Op zoek naar een Samsung telefoon in de middenklasse? Niet te duur, maar wel goede kwaliteit? Dan zijn de Samsung A41 en de Samsung A51 een goede keuze! De A41 is de opvolger van de A40 en de A51 is logischer wijs de opvolger van de A50. Dat de opvolgers beter zijn dan hun voorgangers is zeker, maar wat zijn de verschillen tussen deze twee toestellen? Je leest het in deze blog.

Simpel gezien is de Galaxy A41 de kleinere versie van de Galaxy A51. Toch zitten er ook een aantal kleine verschillen die wij graag belichten. Of deze verschillen belangrijk zijn dat hangt van jou eigen voorkeur af. Twijfel je tussen een A41 of een A51? Lees dan verder en ontdek welk toestel het beste past bij jou als persoon, want beide zijn het uitstekende smartphones.

Liever een nieuwer toestel? Lees dit artikel:  Galaxy A52 VS Galaxy A72.

Scherm
Camera
Vingerafdruk
Snelheid
Opslagruimte
Accu
Prijs
Conclusie
galaxy a51 vs a41

Scherm

  • Galaxy A51 : 6,5 inch
  • Galaxy A41 : 6,1 inch

Het scherm van de Galaxy A51 is relatief groot, namelijk een 6,5 inch full hd scherm. Heb je kleine handen dan kun je dit toestel lastig in een hand bedienen. De Galaxy A41 heeft een scherm van 6,1 inch. Wil je je toestel met een hand bedienen dan is dit dus een betere optie. Speel je veel games en kijk je veel video’s dan is de Galaxy A51 een betere keuze vanwege het grote scherm.

Camera

  • Galaxy A41 : 48 megapixel met groothoeklens van 8 megapixel
  • Galaxy A51 : 48 megapixel met groothoeklens van 12 megapixel

Wil je een uitgebreid camerasysteem dan is de Galaxy A51 een betere keuze. Deze heeft een aantal camerastanden die de Galaxy A41 niet heeft. Denk aan slow-motion en hyperlapse. Verder heeft de Galaxy A51 een groothoeklens van 12 megapixel en de Galaxy A41 een 8 megapixel. De hoofdcamera is bij beide smartphones 48 megapixel dus de resolutie van de foto’s zullen exact hetzelfde zijn. Vanwege de macrocamera kun je met de A51 beter foto’s van dichtbij maken, deze ontbreekt bij de A41.

Vingerafdruk

De vingerafdruk sensor van de Galaxy A41 werkt sneller en nauwkeuriger. Technisch gezien zijn ze van beide smartphones gelijk, maar doordat de Galaxy A41 een nieuwere versie van de One UI interface heeft werkt deze net iets beter.

Snelheid

Er zit een klein verschil tussen de proccesors van de smartphones. De Samsung A51 heeft een Exynos 9611 processor en de A41 heeft een iets minder sterke mediatek p65 processor. Het verschil tussen de processors is echter heel klein dus je zult hier bij normaal gebruik niks van merken. Het verschil tussen de A50 en de A40 was veel groter. Bij de A51 en de A41 is er nauwelijks verschil te merken tussen de snelheid. De A41 is zeker niet trager.

Verder hebben beide telefoons een werkgeheugen van 4GB waardoor snel schakelen tussen Apps heel vlot verloopt.

Opslagruimte

  • Galaxy A41 : 64GB
  • Galaxy A51 : 128GB

De Galaxy A51 is voorzien van 128 GB opslagruimte en de A41 is voorzien van 64 GB opslagruimte. Je kunt de opslagcapaciteit bij beide toestellen uitbreiden met een geheugenkaart.

Batterij

  • Galaxy A41 : 3500 mAh
  • Galaxy A51 : 4000 mAh

De batterijen van de A41 en A51 kunnen de gehele dag mee, maar bij intensief gebruik doet de A51 het gemiddeld iets beter. Deze heeft namelijk een 4000 mAh batterij terwijl de A41 een kleinere 3500 mAh batterij heeft. Dit is wel logisch vanwege het kleinere toestel. Beide smartphones hebben een Quick Charge 3.0 lader waardoor ze supersnel kunnen opladen. Draadloos opladen is niet beschikbaar.

Prijs

De Galaxy A41 is in principe iets goedkoper, maar de Galaxy A51 is al langer op de markt waardoor dit verschil maar een paar tientjes is. Als de komende maanden de prijs van de A41 ook gaat dalen dan wordt dit verschil groter.

Conclusie

De toestellen verschillen niet veel van elkaar, maar in de details kun je met de Galaxy A51 net iets meer. De Samsung A41 heeft echter wel een compacter design wat ook zo zijn voordelen heeft. Daarnaast werkt de vingerscanner beter en krijgt de Galaxy A41 langer updates omdat het een nieuwer toestel is.

De keuze die je maakt is persoonlijk. Houd je van een groter toestel met net iets meer mogelijkheden dan is de Galaxy A51 wat voor jou. Heb je deze details niet nodig en wil je een compactere telefoon die je in een hand kunt bedienen? Kies dan voor de nieuwe Galaxy A41.

Wil jij de Samsung Galaxy A41 of de Samsung Galaxy A51 kopen?

Bestel Galaxy A41

Bestel Galaxy A51

Bestel een van deze smartphones voor de laagste prijs via de webshop van CoolMobile. Gratis levering door heel Nederland en België. Vandaag besteld is morgen in huis!

Meer Samsung toestellen bekijken?

Deel dit bericht
De waardering van www.coolmobile.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 138 reviews.