Skip links

Refurbished iPhone kopen, waar moet je op letten?

Een refurbished iPhone kopen

Kiezen voor een refurbished iPhone is slim, want het is een stuk goedkoper. Wanneer je besluit een refurbished toestel aan te schaffen moet je wel goed opletten. Er zit namelijk veel verschil in deze toestellen. De prijs kan heel aantrekkelijk zijn, maar let wel goed op wat je precies koopt. Wil jij een refurbished iPhone kopen? Neem dan de volgende tips mee in het maken van je keuze.

Verschil in conditie

Let bij het kiezen op het model, opslagruimte, kleur en de conditie waarin het toestel zich verkeerd. Je hebt verschillende gradaties van conditie. Vaak wordt dit uitgedrukt in Grade A, Grade B en Grade C. Een toestel kan er uit zien als nieuw, een aantal krassen hebben of zelfs zware beschadiging hebben.

Een toestel met zware beschadiging aan de buitenkant kan intern nog goed functioneren. Dit kan voor sommige mensen zeer aantrekkelijk zijn. De prijs ligt namelijk een stuk lager terwijl het toestel van binnen nog goed zijn werk doet.

Verschil in prijs

Het is de moeite waard om goed onderzoek te doen naar de prijs van je toestel. De aanbieders van refurbished toestellen beschikken over een wisselende aanbod en stemmen hun prijzen hierop af. Je ziet hierdoor dus veel verschil tussen verschillende bedrijven.

Vergelijk de prijzen van refurbished toestellen altijd met de actuele prijzen. Soms vergelijken aanbieders op hun website de refurbished prijs met de oorspronkelijke productprijs van de telefoon. Vaak is deze prijs niet meer actueel en is de huidige verkoopprijs al flink gezakt. Doe dus goed onderzoek, want voor je het weet betaal je voor een refurbished toestel meer dan voor een nieuwe! 

Check de betrouwbaarheid van de aanbieder

Er verschijnen steeds meer aanbieders van refurbished iPhones. Dit maakt het lastig om een betrouwbaar verkoopkanaal te vinden. Over het algemeen is het kopen van een refurbished toestel een betrouwbare aankoop, maar dit is niet altijd het geval. 

De kwaliteit van refurbished iPhones kan erg verschillen per aanbieder. Een aanbieder kan de toestellen laten controleren door een robot, maar kan dit ook handmatig doen. Dit laatste is een stuk minder betrouwbaar. Er zijn ook aanbieders die niet altijd met de originele onderdelen van het toestel werken, dit verlaagt uiteraard ook de kwaliteit.

Kijk naar de volgende punten om te controleren of een aanbieder betrouwbaar is:
  • Zit er garantie op de toestellen?
  • Wat zeggen klanten over deze aanbieder? Lees reviews.
  • Beschikt het bedrijf over een keurmerk?
  • Is de aanbieder goed bereikbaar?
  • Ziet de website er professioneel uit?

 

Het keurmerk refurbished

Om het wantrouwen van consumenten te waarborgen heeft de brancheorganisatie Techniek Nederland een keurmerk geïntroduceerd voor bedrijven die refurbished iPhones verkopen. Een keurmerk geeft zekerheid dat een bedrijf betrouwbaar is en kwalitatief goede apparaten verkoopt. Het keurmerk garandeert dat de toestellen po meer dan 50 punten gecontroleerd zijn. Sinds 2019 zijn de eerste certificaten uitgereikt aan Leapp, Forza en Renewd.

Renewd toestellen 

Renewd is een Nederlands keurmerk wat alleen de beste kwaliteit refurbished producten op de markt brengt. Toestellen worden gereviseerd tot de hoogste standaarden zodat ze weer zo goed als nieuw zijn. Een renewd iPhone bestaat volledig uit originele Apple onderdelen. Dit zorgt dat een toestel altijd is voorzien van de beste kwaliteit.

De apple onderdelen worden geplaatst door een Apple Service provider waardoor je verzekerd bent voor een goed garantie proces. De toestellen van renewd beschikken niet alleen over de beste kwaliteit, maar ook het uiterlijk is subliem. Je geniet dus van de voordelen van een nieuwe iPhone, maar dan voor een lagere prijs!

Wat kun je verwachten van een renewd toestel?
  • Een garantieperiode van twee jaar.
  • Het toestel is gecontroleerd op ruim 80 verschillende punten.
  • De kwaliteit van de accu voldoet aan de hoogste standaarden.
  • Voorzien van 100% originele apple onderdelen.
Wil jij een refurbished iPhone kopen?

Bij Coolmobile worden refurbished toestellen van het keurmerk Renewd verkocht. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief goede telefoon voor een lage prijs.  Bekijk het aanbod van refurbished toestellen in onze webshop.

Deel dit bericht
De waardering van www.coolmobile.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 123 reviews.