Refurbished

Refurbished iPhone kopen, waar moet je op letten?

refurbished smartphone

Refurbished iPhone kopen?

Een refurbished iPhone kopen is een slimme en duurzame keuze. Je betaalt minder, maar je krijgt een uitstekende kwaliteit. Wanneer je besluit een refurbished toestel aan te schaffen moet je wel goed opletten, want er zit namelijk veel verschil in deze toestellen. Wil jij een refurbished iPhone kopen? Dit is waar je op moet letten:

1. Het keurmerk refurbished

Wil je verzekerd zijn van een refurbished iPhone die kwalitatief in goede staat is, dan is het verstandig om een toestel te kopen met een refurbished keurmerk. Dit keurmerk is geïntroduceerd door de brancheorganisatie Techniek Nederland om het wantrouwen van de consumenten te kunnen waarborgen. Het keurmerk refurbished geeft zekerheid dat een bedrijf betrouwbaar is en kwalitatief goede apparaten verkoopt. Het keurmerk garandeert dat de toestellen op meer dan 50 punten gecontroleerd zijn. Sinds 2019 zijn de eerste certificaten uitgereikt aan Leapp, Forza en Renewd®. 

Meer over Renewd® 

Renewd® is een Nederlands keurmerk wat alleen de beste kwaliteit pre-owned producten op de markt brengt. Toestellen worden gereviseerd tot de hoogste standaarden zodat ze weer zo goed als nieuw zijn. Een Renewd® iPhone bestaat volledig uit originele Apple onderdelen. Dit zorgt dat een toestel altijd is voorzien van de beste kwaliteit. De Apple onderdelen worden geplaatst door een Apple Service provider waardoor je verzekerd bent voor een goed garantie proces. De toestellen van Renewd® beschikken niet alleen over de beste kwaliteit, maar ook het uiterlijk is subliem. Je geniet dus van de voordelen van een nieuwe iPhone, maar dan voor een lagere prijs!

Wat kun je verwachten van een Renewd® toestel?

  • Een garantieperiode van twee jaar.
  • Het toestel is gecontroleerd op ruim 80 verschillende punten.
  • De kwaliteit van de accu voldoet aan de hoogste standaarden.
  • Voorzien van 100% originele Apple onderdelen.

Geïnteresseerd in een Renewd® toestel? Bekijk hier het aanbod. 

2. Let op het verschil in de conditie

Let bij het kiezen van een refurbished iPhone goed op de conditie waarin het toestel zich verkeerd. Je hebt verschillende gradaties van conditie. Soms wordt dit uitgedrukt in Grade A, Grade B en Grade C. Een toestel kan er uit zien als nieuw, een aantal krassen hebben of zelfs zware beschadiging hebben.

Een toestel met zware beschadiging aan de buitenkant kan intern nog goed functioneren. Dit kan voor mensen die niet veel om het uiterlijk geven zeer aantrekkelijk zijn, omdat de prijs een stuk lager ligt. Het ligt dus aan jouw wensen welke gradatie het beste bij jou past.

3. Verschil in prijs

Doe goed onderzoek naar de prijs van je toestel. De aanbieders van refurbished toestellen beschikken over een wisselend aanbod en stemmen hun prijzen hierop af. Je zult refurbished toestellen voor zeer aantrekkelijke prijzen tegenkomen, en toestellen die wat duurder zijn. Vaak zit er een groot verschil in kwaliteit dus laat je niet misleiden door goedkope refurbished toestellen. Toestellen met een keurmerk zullen dan ook altijd duurder zijn, maar hierdoor heb je wel garantie op een goede smartphone.

4. Check de betrouwbaarheid van de aanbieder

Er verschijnen steeds meer aanbieders van refurbished iPhones en dit maakt het lastig om een betrouwbaar verkoopkanaal te vinden. Het kopen van een refurbished iPhone is een betrouwbare aankoop, maar dit is niet altijd het geval. De kwaliteit van refurbished iPhones kan erg verschillen per aanbieder. Een aanbieder kan de toestellen laten controleren door een robot, maar kan dit ook handmatig doen. Dit laatste is een stuk minder betrouwbaar. Er zijn aanbieders die niet altijd met de originele onderdelen van het toestel werken, dit verlaagt de kwaliteit. Dit zijn punten die je in overweging moet nemen om de betrouwbaarheid van een aanbieder te controleren:

  • Zit er garantie op de toestellen?
  • Wat zeggen klanten over deze aanbieder? Lees reviews.
  • Beschikt het bedrijf over een keurmerk?
  • Is de aanbieder goed bereikbaar?
  • Worden er originele Apple onderdelen gebruikt?

Wil jij een refurbished iPhone kopen?

Bij Coolmobile worden pre-owned toestellen van het keurmerk Renewd® verkocht. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief goede telefoon voor een lage prijs.  Bekijk het aanbod van pre-owned toestellen in onze webshop.

refurbished smartphone