Skip links

Alles over de Samsung S20-serie

 

Samsung S20-serie

De nieuwe Samsung Galaxy S20-serie is gelanceerd in februari 2020. De serie bestaat uit de Galaxy S20, Galaxy S20 Plus en S20 Ultra. De modellen beschikken over een quad Full HD +- scherm en kunnen beelden weergeven en filmen in 8K-resolutie. In deze serie heeft Samsung vooral uitgepakt met de camera. Het camerasysteem van alle modellen zijn zeer geavanceerd, maar vooral die van de s20 ultra springt eruit. Wat nog meer opvalt aan de serie is dat sommige toestellen het nieuwe 5g-netwerk ondersteunen. Informatie over de diverse toestellen uit de S20-serie vind je hieronder.

Scherm en kleuren

De toestellen uit de Galaxy S20-serie zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: roze, blauw, grijs en zwart. De Galaxy S20 heeft een schermgrootte van 6,2 inch, de S20+ volgt met 6,7 inch en de S20 Ultra heeft een schermgrootte van 6,9 inch.  Alle modellen beschikken over een oled-scherm en een ververs snelheid van 60 Hz tot 120 Hz.  Het gewicht van de S20 is 163 gram, van de S20 Plus 186 gram en de S20 Ultra 220 gram. Doordat de smartphones verschillende schermgroottes hebben verschillen zij ook in prijs.

Sinds kort is ook een exclusieve uitvoering van de Galaxy S20 verkrijgbaar in het wit. Dit toestel is verkrijgbaar in een aantal landen. Er zijn in Nederland een paar aanbieders die dit toestel in deze kleur verkopen. Zo kun je nu ook in de webshop van CoolMobile de Samsung Galaxy S20 wit bestellen.

Batterij

Samsung Galaxy S20 is iets dikker dan zijn voorganger vanwege een grotere accu. Deze grotere accu zorgt dat je smartphone de hele dag meegaat en dat je andere apparaten van Samsung onderweg kunt opladen. Hoe handig is dat?! Er zit ook een snellader van 25 watt in de smartphone waardoor hij in een mum van tijd klaar is voor gebruik. De Ultra kan zelfs met 45 watt draadloos snelladen. Dit is uniek. De Galaxy S20 Ultra heeft met 5000 mAh de grootste batterij. Met een scherm van 6,9 inch is dit ook wel nodig. De S20 heeft een 4000 mAh batterij en de S20 plus 4500mAh.

Camera

Alledrie de modellen hebben een zeer geavanceerd camerasysteem waarmee je haarscherpe foto’s kunt maken. Samsung zet de toon voor de nieuwe generatie smartphones met het introduceren van deze indrukwekkende camera’s.

Er zit verschil in de functionaliteit van de camera’s van de drie verschillende modellen. De S20 heeft drie camera’s aan de achterkant en de S20 plus en S20 Ultra zijn voorzien van een quad-camera.

De S20 Ultra heeft zelfs een 108-megapixelcamera die 100 keer digitale zoom mogelijk maakt.  108 megapixels zijn miljoenen meer pixels dan de gebruikelijke 12 megapixels. Dit zorgt ervoor dat de S20 ultra ongelofelijk scherpe foto’s kunt maken.  Foto’s die je kunt afrukken zonder verlies van kwaliteit.

De toestellen uit de Samsung S20-serie hebben allemaal een camera aan de voorkant die mooi aansluit bij het randloze ontwerp van de telefoon. Met het camerasysteem van de galaxy S20-serie kun je bij zeer weinig licht mooie heldere foto’s maken. Dit komt door de grotere sensor die voor meer helderheid zorgt. De Dept vision camera meet de afstand tussen het voorwerp en de camera waardoor je heldere portretfoto’s maakt. De camera’s beschikken ook over een AR functie. (Augmented reality).

5G-netwerk

De Galaxy s20 kun je kopen in twee uitvoeringen: met 4G of 5G-netwerk. Voor het 5G-netwerk betaal je 100 euro meer. Deze versie bevat ook gelijk 12 GB werkgeheugen i.p.v. 8 GB. Je kunt zelf bepalen of je het de moeite waard vind om honderd euro extra te betalen voor 5G. De Galaxy S20 Plus en de S20 Ultra zijn standaard voorbereid op het 5G-netwerk omdat zij een ingebouwde 5G-ondersteuning hebben.

Het zijn de eerste Samsung-telefoons in Nederland waarmee je gebruik kunt maken van het 5G-netwerk. Met het 5G-netwerk kun je razendsnel internetten. Samsung heeft test gedaan waaruit naar voren kwam dat het nieuwe 5G-netwerk in potentie snelheden van 1,25 Gbit per seconde kan bereiken. Dit is vele malen sneller dan het huidige 4G! Een ander voordeel van 5G is dat er meer gebruikers tegelijk op het netwerk kunnen. Dit is perfect voor grote evenementen en festivals waar veel mensen op een plek zijn.

Wil jij pronken met een nieuwe Samsung Galaxy S20, S20 plus of S20 ultra? Bestel nu een los toestel bij Coolmobile en geniet van lage prijzen!

Deel dit bericht
De waardering van www.coolmobile.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 128 reviews.