Skip links

8D-audio

Kan je niet wachten tot de feestjes, concerten en verjaardagen weer losbarsten? Jouw geduld wordt niet langer op de proef gesteld.. want óók thuis kan jij nu genieten van de beste muziek met 8D-audio. Benieuwd naar De technologie achter 8D-audio! CoolMobile vertelt jou er graag meer over! 😎

Wat houdt deze technologie nou eigenlijk in?

Met 8D-audio muziek lijkt het alsof de muziek om jou heen beweegt. Deze technologie misleidt jouw brein en laat de muziek van alle kanten horen. Dit alles terwijl het geluid alleen vanuit je koptelefoon of oortjes komt. Hoe groter de kwaliteit van jouw headphone of oordopjes, hoe beter je de technologie zult ervaren.

Is het een nieuwe technologie?

De naam is het enige nieuwe, want de techniek bestaat al ruim 100 jaar. In de jaren 1970 werd de techniek opnieuw bekend bij het grote publiek. Deze keer werd het ‘binaural’ geluid of ‘3D’ geluid genoemd. In 1978 was Lou Reed de eerste die een plaat in binaural uitbracht, ‘Street Hassle’. Maar hoe zit het nu met de 8 dimensies? Hmm..  Voor-achter, boven-onder, links en rechts. Dat zijn er drie. En de overige 5 dimensies dan? Kort gezegd: Dat is eigenlijk niet meer dan clickbait, 8D klinkt gewoon lekker.

Het geheim van 8D-geluid

Als je alles weet te simuleren in een geluidsopname, kun je je hersenen enorm voor de gek gaan houden. En als je dat nou heel goed doet, denken je hersenen dat het geluid niet meer uit je headphones komt maar van ver daarbuiten!

Wat zijn de ervaringen?

Niet iedereen kan de muziek waarderen. Sommigen vinden het irritant of afleidend en worden er zelfs misselijk van. Voor anderen is het genieten van hun favoriete tracks. Wij van CoolMobile zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Je kunt verschillende 8D-audio fragmenten vinden op Spotify of YouTube. Zelfs van jouw favoriete artietsen. Pak snel je iPhone of Samsung en luister!

Deel dit bericht
De waardering van www.coolmobile.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 140 reviews.